FRANSK CHOKLADKAKA!
Denna Franska chokladkaka är den bästa chokladkakan jag hittils gjort!
Gjorde den första gången till midsommar 2010 och det har blivit tradition att alltid baka den till midsommar och andra speciella tillfällen!
Här kommer receptet som jag hittat någonstans på nätet. Jag brukar dock dubbla receptet för ännu mer kaka, den går åt här hemma :)
Fransk chokladkaka! 175`C ca 35-45 minuter
4 ägg
2 dl socker
150 g smör 100 g mörk bakchoklad hackad
1.5 dl mjöl
1 krm bakpulver
Tryffel
100 g mörk bakchoklad
50 g smör
2 msk florsocker
1/2 dl grädde 1 krm vaniljsocker
Smörj och bröa en form med mjöl eller skorpmjöl. Smält smöret och rör i 100 g hackad choklad.(Det står att man ska smälta det över vattenbad men det går lika bra i vanlig kastrull så länge inte smöret kokar när du lägger i chokladen.)
Vispa ägg och socker pösigt och häll i smör/chokladen.
Blanda i mjöl och bakpulver. Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 minuter.
Kakan ska vara lite kladdig i mitten låt kakan svalna!
Tryffel
Hacka chokladen grovt.
Koka upp grädden och rör i chokladen, smöret, vaniljsocker och florsocker.
Låt smeten svalna och tjockna vispa sedan "fluffig".
Bred över kakan och runt om. Låt gärna stå över natten i kylen kakan blir bara godare för varje dag! Servera med vipgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar