Denna morotskakan är bara såå god och uppskattad av både stora och små. Den är inte heller för söt som jag tycker det brukar vara på konditorier.
Morotskaka!
175 C ca 50-65 minuter, muffins 200 C i ca 20 min ,blir ca 24 st.
Blir jättehög i vanlig sockerkaks form och väller gärna över eftersom det är en 1 1/2 smet som jag brukar göra för att det ska passa till figurformar.
Vispa
4 ägg 7 dl rivna morötter, ca 4 stora.
3 dl neutral olja, jag kör med rapsolja.
Blanda
3 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
5 dl mjöl 4 dl socker ev 1/2 tsk muskot
Vänd ihop och grädda i mitten av ugnen i 175 C ca 50-65 minuter. Låt svalna.
Glasyr
2 små paket Philadelphia ost a 200g eller ett stort paket a 300g.
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker Smält osten i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och rör till en tjock smet.
Bred smeten över kakan och strö gärna över kokos.
Denna kakan kan också göras i långpanna då tar man dubbel sats och gräddar i 175 C i ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar