onsdag 16 januari 2013

Morots kaka!

Denna morotskakan är bara såå god och uppskattad av både stora och små. Den är inte heller för söt som jag tycker det brukar vara på konditorier.

Morotskaka!

175 C ca 50-65 minuter, muffins 200 C i ca 20 min ,blir ca 24 st.
Blir jättehög i vanlig sockerkaks form och väller gärna över eftersom det är en 1 1/2 smet som jag brukar göra för att det ska passa till figurformar.
Vispa

4 ägg 7 dl rivna morötter, ca 4 stora.
3 dl neutral olja, jag kör med rapsolja.
Blanda

3 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
5 dl mjöl 4 dl socker ev 1/2 tsk muskot
Vänd ihop och grädda i mitten av ugnen i 175 C ca 50-65 minuter. Låt svalna.
Glasyr

2 små paket Philadelphia ost a 200g eller ett stort paket a 300g.
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker Smält osten i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och rör till en tjock smet.
Bred smeten över kakan och strö gärna över kokos.
Denna kakan kan också göras i långpanna då tar man dubbel sats och gräddar i 175 C i ca 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar