söndag 7 juli 2013

Chokladpaj med marängtäcke!

Chokladpaj med marängtäcke!
ca 12 bitar.

Så god paj med mycket chokladsmak och underbart marängtäcke!


Pajdeg
3,5dl mjöl
125g smör
2msk vatten

Fyllning
150g smör
150g mörk choklad gärna 70%
3 ägg
2 äggulor
1,5dl socker
1dl kakao
0,5dl kaffegrädde

Maräng
2äggvitor
1dl socker

Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen.
Tryck ut i en pajform ca 24cm i diameter eller en liknande storlek men avlång.
Ställ kallt att vila i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Smält smöret och chokladen till fyllningen på svag värme till en slät smet.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen, gulorna, sockret och kakaopulvret.
Tillsätt kaffegrädden och rör till en jämn smet.

Vispa äggvitorna till marängen till ett fast skum.
Tillsätt sockret lite i taget under kraftig vispning tills marängen är styv och blank.

Bre ut chokladsmeten i pajskalet, spritsa ut marängen till toppar ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stannat vilket tar ca 40 minuter.
Täck eventuellt med ugnsfolie ifall marängen får för mycket färg.
Låt kallna och ställ svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar