Äppelmarängkaka!
Supergod jättekaka som räcker till många och gräddas i långpanna.
6 äggulor
3dl socker
150g smör
2,5dl mjölk
5dl mjöl
4tsk bakpulver
6-8 äpplen skalade och klyftade
1-2tsk kanel
6 äggvitor
1dl socker
Vispa äggulor och socker fluffigt.
Smält smöret, häll på mjölken och blanda med äggvispet.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta försiktigt ner i smeten.
Rör till en jämn smet och bre ut i bakpapperklädd långpanna.
Lägg på äpplena och strö över kanel.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll i 1dl socker lite i taget under kraftig vispning tills marängen blir styv och blank.
Bred marängen över kakan och grädda ytterligare i 10-12 minuter tills marängen fått lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar