Kokosrutor
225g smält smör eller 2,5dl neutral olja
3 ägg
4,5dl socker (alternativt 3,5dl)
2,25dl vatten eller mjölk
6,75dl mjöl
3tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
6 msk kakao
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smält smör eller olja, socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, vatten eller mjölk och kakao.
Vispa till en slät smet och häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna.
Glasyr
200g florsocker
4msk vatten (alternativt 4msk kaffe eller mjölk)
10 droppar arraksessens
3msk kakao
kokos eller strössel
Blanda florsocker, vatten, arraksessens och kakao till en slät smet.
Bre på kakan och strö på kokos eller strössel.
Kan varieras med att man tillsätter 2dl kokos i smeten,
har i 6dl mjöl istället för 6,75dl,
har smält smör istället för olja
och har i romessens istället för arrak.
Skiva 2 bananer och strö över kakan och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Uteslut glasyren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar